MC900353599[1]

Kalastusretket

Luonto ja historia

Risteilyt kalastajaveneellä

Yhteystiedot

Uimuskarra

Etusivulle

MP900447804[1]

 

 

Saaristoluontoa ja vanhoja perinteitä

Selkämeren saaristossa on monia historiallisia luontokohteita. Kalastusveneestä näet saaristoluonnon kalastajan silmin ja tarinat kuljettavat menneiden aikojen maailmaan.

Kalastaminen on ollut tärkeä elinkeino siitä lähtien, kun asutus Selkämeren kalaisien vesien rannoille syntyi. Nykyaikaan siirryttiin vasta 1950-luvulla keinokuitujen syrjäyttäessä luonnonmateriaalit pyydysten valmistuksessa.

Tutustumisretket kalastuskulttuuriin

Ryhmäkoko: 1 -1 0 henkilöä
Ajankohta: touko-marraskuu, säävaraus
Lähtöpaikka: Uimuskarran kalasatama tai asiakkaan toivomuksen mukaan
Varustus: säänmukainen ulkoiluvaatetus, hinta 40 € /tunti.
Hinta sisältää: ammattikalastajan opastuksen, kuljetukset kalastajaveneellä
Lisäpalveluina: ateriapalvelut, grillikodan ja saunan käyttö asiakkaan toiveiden ja sopimuksen mukaan

Retket ja risteilyt räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan. Retken aikana voidaan nauttia eväitä veneessä tai rantautua saareen nauttimaan kalastajan saaliistaan valmistamia herkkuja.

pirha_pieni

Kalastuksen historia avautuu Pirhanperän kalastustukikohdassa. Kahdessa vanhassa kalamajassa on esillä runsaasti vanhaa kalastukseen liittyvää esineistöä.

pooki2_pieni

Lyökin Pooki sijaitsee puuttomalla kalliosaarella. Vuonna 1757 valmistuneen tunnusmajakan itäpuolitse kulkee ikivanha Turku-Pohjanmaa saaristoreitti.

hylkkarin_kivirivit_pieni

Hylkkarin ja Kajakulman Kivirivit liittyvät vanhaan kalamajakulttuuriin. Kiviä on käytetty verkkojen kuivatuksessa 1600-1700-luvun taitteesta aina 1800-luvulle saakka. Metsäisellä kalliosaarella on myös pienehköjä pirunpeltolaikkuja. Pirunpellot ovat jääkauden jälkeen syntyneitä luonnonmuodostelmia. Vanha kansa kuvitteli, että itse piru oli kasannut kiviä pelloiksi, joita se sitten viljeli.