MC900353599[1]

Kalastusretket

Luonto ja historia

Risteilyt kalastajaveneellä

Yhteystiedot

Uimuskarra

Etusivulle

MP900403289[1]

 

 

Risteilyt kalastajaveneellä

Kevään tulo ja lintujen äänet, kesäauringon kimmellys ulapalla tai syksyn pimeys ja myllertävä meri olivat ennen osa majakkaväen elämää. Retkeilijä pääsee osalliseksi niistä risteilyllä aidon kalastajaveneen matkassa. Kiireetön päivä siintävällä ulapalla, merituulen tuiverrus hiuksissa. Kalastajan tarinat kuljettavat ajatukset pois arjesta.

Kylmäpihlaja 16, lounas 3, näkyvyys yli 20 km

Karu, lähes puuton Kylmäpihlaja on Rauman saariston uloin luoto. Meri huuhtoo jääkauden hiomia silokallioita ja upeita, mustavalkoisia amfiboliittikallioita. Saari lienee alkujaan ollut vain levähdyspaikka kalastajille, metsästäjille ja linnunmunien ja höyhenten kerääjille.

Kasvava meriliikenne vaati kuitenkin majakka-luotsipisteen rakentamista Raumanmeren reunalle. Kylmäpihlajan majakka ja luotsiasema valmistuivat vuonna 1953. Majakka valoineen toimii edelleen merenkulun turvana. Kylmäpihlaja on myös alusta lähtien ollut virallinen sääasema, jonka säätiedot luetaan viidesti päivässä.

Luotsien ja merivartijoiden lisäksi saaressa partioi runsas lintukanta, mm. haahkat ovat ottaneet sen kodikseen. Kesäisin saapuvat lapintiirat ja räystäspääskyt. Ainut saaristoon erikoistunut varpuslintu, luotokirvinen pesii myös Kylmäpihlajassa. Saari on mitä parhain muuttolintujen seurantapaikka, näyttävimpinä massamuuttoina voi kokea keväisen haahka- ja merimetsomuuton. Saarelta on havaittu yli 160 lintulajia.

Kylmäpihlaja avautui kävijöille kesällä 2001. Saari tarjoaa kahvila- ja majoituspalveluja, hyvät nuotiopaikat savustuspönttöineen sekä monipuolinen infopiste oppaineen.

Isokari, 60 43,1 N 21 00,9 E

Uudenkaupungin edustalla sijaitseva majesteetillinen Isokarin majakka on ensimmäinen Pohjanlahden rannikolle rakennettu majakka. Se valmistui vuonna 1833 heijastamaan länteen päin Suomen uuden emämaan mahtavuutta. Majakkaa ympäröi joukko vanhoja arvokkaita rakennuksia.

Risteilyt:

Ryhmäkoko: 1-10 henkilöä
Ajankohta: touko-marraskuu, säävaraus
Lähtöpaikka: Uimuskarran kalasatama tai asiakkaan toivomuksen mukaan
Varustus: säänmukainen ulkoiluvaatetus
Kylmäpihlaja alkaen 200 € (kesto n. 5 h), Isokari alkaen 240 € (kesto n. 6 h), muut kuljetukset 40 € / tunti.
Hinta sisältää ammattikalastajan opastuksen, kuljetukset kalastajaveneellä. Lisäpalveluina: ateriapalvelut, grillikodan ja saunan käyttö asiakkaan toiveiden ja sopimuksen mukaan

 

 

 

seponvene

isokari1